DŮM S VÝHLEDEM

Spoluautor: Ing.arch. Michaela Polívková

Návrh se zakládá na požadavcích investora vyřešit daný prostor tak, aby vznikl dům pro rodinu se třemi dětmi.
Celá dispozice je založena na stávajících půdorysných rozměrech objektu, které se v současné době na pozemku nachází. Pozemek je značně svažitý a je zde mnoho rozdílných výšek. Jižní stranu pozemku lemuje potok. Dominantou jižního výhledu směrem ze svahu je Kleť.

Objekt je orientován vstupem ze severu z místní komunikace. Vcházíme přímo z místní komunikace do krytého závětří. Odtud je samostatný vstup do obou objektů.

Hlavní budova má dvě patra. Přízemí je určeno k dennímu pobytu, kde se nachází kuchyně s jídelním prostorem a spojený společný obývací pokoj. Odtud je možnost vstoupit i na terasu či rovnou na zahradu a kochat se tak krásným výhledem. Součástí tohoto patra je i technická místnost, wc a šatna. Schodiště, které je dominantou prostoru vede do podkroví, kde jsou ložnice dětí, koupelna a šatna.

Chodba v patře je spojená s dřevo – skleněným krčkem, který nás dovede do druhého objektu, kde je umístěna ložnice rodičů s pracovnou. V budoucnu tento prostor bude možné využít jako garsoniéru pro dospívající děti. V podkroví této části domu je umístěna rodinná knihovna.

 

2017

One moment.
Loading.
One moment.
Loading.